lunes, 27 de agosto de 2012

5. CRÓNICAS BAJO LA SOMBRA DE UN PINO


Una vez avanzado el mes de agosto, pasado ya el día 15, que la virgen establece como frontera temporal entre las expectativas ilusionantes de la vacación y las angustias previas al regreso, es hora de hacer ciertos balances sobre lo que ha aportado el especial periodo del “dolce far niente” estival. El balance viene reforzado día a día por la reincorporación de jueces y verdugos de esta nuestra crisis que empiezan a remover derechos y retribuciones de forma verbal o por medio de acuerdos que se plasmaran en los respectivos boletines del crimen. Ya la Merkel pasa revista a sus tropas, a las que les ha abierto la puerta para que se constituyan en defensores internos del orden federal. Un cambio tan radical que hace recordar el papel del ejercito alemán en otras épocas. Solo es un pequeño ejemplo del reinicio de las actividades. 
Bien, como resumen avanzado debo comunicarles que el contacto humano entre veteranos y jóvenes es la esencia de este estío. La oferta ilimitada de paellas y otras aportaciones de orden gastronómico y asistencial ha servido para un intercambio beneficioso para ambas partes. 
Ellos se establecen para el descanso del guerrero y la parte experimentada obtiene información de primera mano y de primera línea sobre los asuntos que afectan a las generaciones que pretenden tener un futuro. Entre muchas de las informaciones, he accedido a la concreción de lo que significa hoy por hoy la ciencia para el gobierno de la Generalitat y para ello les añado al final de estas palabras copia de la Web de un centro catalán que ofrece dos plazas de investigador. En esa información podrán contrastar las demandas a los posibles candidatos, formación, experiencia, idiomas y otras diversas aptitudes, con la oferta económica y temporal que la empresa pone encima de la mesa. Me abstengo de grandes comentarios y de profundas reflexiones a la vista de la claridad de la información original. Igualmente les añado los datos generales del centro investigador que hace las ofertas para que se sitúen en lo concreto. 
Simplemente con ir al apartado económico, que obviamente no es el único importante, pero si es el que proporciona los recursos para la supervivencia del posible sujeto elegido para el cargo, la idea general que tienen nuestros administradores de futuro queda suficientemente clara y transparente. En un caso, el del ingeniero, la oferta es de menos de 1.100 euros mensuales por catorce pagas, lo que se transforma en unos 900 euros efectivos, una vez descontados las cargas fiscales. En el segundo caso, el titular de biología, el caso es más sangrante, unos 790 euros mensuales por catorce pagas que, como en el anterior caso, pasan a ser unos 700 limpios de polvo y paja aparentes.  
Les resalto que son contratos de un año y de seis meses respectivamente, lo que dice mucho de las expectativas de futuro.  
Sin hacer grandes cálculos, en ninguno de los casos es posible sobrevivir sin tener otro trabajo u ingresos atípicos. Podría ser la residencia familiar, con el plato gratis en la mesa y otras travesuras a las que son tan dados los jóvenes.  
En fin, les dejo la tarea de la lectura al detall y el cabreo general. No es que esto que van a leer a continuación sea raro, no señores, es habitual y puede llegar a afectar a investigadores de relevancia. 
Lo dicho, nuestro gobierno de los mejores se reserva a la juventud formada mediante una especie de chantaje a bajo precio, el coste de la crisis. En ninguno de los dos casos, la oferta llega a igualar el sueldo de un buen administrativo público. Cosa que no es buena noticia para estros, puesto que marca el futuro también para ellos.
Será culpa, digo yo, del pacto fiscal. 
LLuís Casas, con el dedo metido en la llaga


 

INFORMACIÓN DEL PROVEEDOR ICRA (INSTITUT CATALÀ PER A LA RECERCA DE L’AIGUA): 
Ofertes de treball ICRA
1. TÈCNIC/A DE RECERCA
1. Característiques del lloc de treball:

• Categoria laboral: Tècnic/a Recerca.

• Número de places: 1
• Dedicació: Jornada Completa
• Durada del contracte: 9 - 12 mesos.
• Data prevista d’inici del contracte: 3 de setembre de 2012
• Tipus de contracte: Temporal

• Retribució mensual: 15.000 €/bruts anuals
• Àrea de recerca de l’ICRA: Tecnologies i Avaluació
2. Funcions i/o tasques a desenvolupar:
Estudi/implementació  de metodologies d’anàlisis de sistemes (anàlisis d’incertesa, anàlisis de sensitivitat, optimització) per modelitzar sistemes urbans de l’aigua.
3. Requisits dels candidats:
Podran formar part del procés selectiu totes les persones que disposin de:

Enginyeria Industrial Superior.

•Experiència en metodologies de simulació i modelització de processos de tractament d’aigües residuals, sistemes de gestió, distribució d’aigües i tractaments d’aigües residuals.
• Experiència amb el software Matlab.
• Català, Castellà i Anglès.
• Carnet de conduir B.
• Coneixements d’informàtica Windows i Office (Word, Excel, PowerPoint).
• Es valorarà positivament haver estat a l’estranger desenvolupant tasques de recerca en temes de tractament d’aigües.
4. Documentació  a presentar pels candidats/tes interessats en la oferta de feina:

• Fotocòpia de la titulació acadèmica requerida o del resguard que acrediti l’abonament dels drets per a la seva expedició.
• Currículum Vitae i carta de presentació.
• Fotocòpia del carnet de conduir.
• Una part de l’entrevista es realitzarà en anglès. 
2. TÈCNIC/A DE RECERCA
1. Característiques del lloc de treball:

• Categoria laboral: Tècnic/a Recerca

• Número de places:1
• Dedicació: Jornada Completa
• Durada del contracte: 6 mesos.
• Data prevista d’inici del contracte: 3 de setembre de 2012
• Tipus de contracte: Temporal
• Retribució mensual: 11.000 €/bruts anuals
• Àrea de recerca de l’ICRA: Tecnologies i Avaluació
• Projecte: PCIG10-GA-2011-303946

2. Funcions i/o tasques a desenvolupar: Realització de tècniques de biologia molecular (FISH, PCR, qPCR, RT-PCR) i microscopia confocal i SEM per la caracterització microbiana en poblacions mixtes presents en aigües residuals i sistemes de tractament.
3. Requisits dels candidats: Podran formar part del procés selectiu totes les persones que disposin de:

Llicenciatura en Biologia.
• Coneixement i experiència en tècniques de biologia molecular, en particular PCR, qPCR, FISH i eines informàtiques relatives (ARB, BioEdit, MEGA5, Geneious, Mothur, UniFrac).
• Experiència en laboratoris de microbiologia molecular.
• Català i Castellà.
• Carnet de conduir B.
• Coneixements d’informàtica Windows i Office (Word, Excel, PowerPoint).
• Es valorarà positivament estar en possessió i/o cursant el Màster de Biologia Molecular i Biomedicina.
4. Documentació  a presentar pels candidats/tes interessats en la oferta de feina:

• Fotocòpia de la titulació acadèmica requerida o del resguard que acrediti l’abonament dels drets per a la seva expedició.
• Currículum Vitae.
• Fotocòpia del carnet de conduir.

ICRA . Institut Català de Recerca de l'Aigua
Institut Català de Recerca de l'Aigua- - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, Edifici H2O.
Emili Grahit 101- 17003 Girona- Tel (+34) 972 18 33 80 - Fax (+34) 972 18 32 48 -
info@icra.cat
Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen.Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen. 
Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen.
Centre de referència en recerca de l'aigua
Us donem la benvinguda a la Fundació Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA).
Aquest institut de recerca va ser creat el 26 d’octubre de 2006 pel govern de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa de Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) i fou inaugurat el 7 d’octubre de 2009.
Compta amb l’impuls dels seus patrons: el Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya (DECO), l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Universitat de Girona (UdG).
El Govern català ha apostat per l'ICRA  com a centre multidisciplinari de recerca en aigua.
Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen.
És un referent internacional en la investigació del cicle integral de l’aigua, en matèria de recursos hídrics, qualitat de l’aigua, en el sentit més ampli de la paraula, (química, microbiològica, ecològica, etc...) i tecnologies de tractament i d’avaluació.
L’ICRA, donada la importància de l’aigua com a recurs fonamental en la vida i la problemàtica que l’envolta, pretén convertir-se en un pol de coneixement amb ressò internacional en ciència i tecnologia de l’aigua.
La recerca que es fa a l’ICRA està relacionada amb tots els aspectes relacionats amb l’aigua, en especial aquells que tenen a veure amb el seu ús racional i els efectes de l’activitat humana sobre els recursos hídrics.
L’ICRA s’interessa en particular per investigar i resoldre els impactes de la sequera, així com els aspectes de qualitat en el tractament i reutilització d’aigües, dedicant una atenció preferent a la Mediterrània.
En resum, l’ICRA ha estat creat per a desenvolupar una recerca multidisciplinària de qualitat en l’àmbit de l’aigua.